28 Ağustos 2007 Salı

Nefis Soya Kıymalı Rosto

Hem sağlıklı, hem pratik ve hem de ekonomik.

Malzemeler

1 kilo kıyma (orta yağlı)
1 paket soya soya kıyması (1 kg kıymaya eşdeğerdir)
2 dilim ekmek
1 büyük soğan
3 büyük patates
150 gr.(daha az veya daha fazlada olabilir) kaşar peyniri veya
lor peyniri veya beyaz peynir.
Not: En iyi sonuç kaşar peyniri ile olacaktır.
biraz maydanoz
3 diş sarımsak
2 yumurta
tuz, karabiber, kimyon

1- soya kıymasının hazırlanması
Derin bir kaba soya kıymaları boşaltılır. Bir bardak soya kıymasına iki bardak olmak üzere kaynamış su dökülür ve onbeş dakika şişmeye bırakılır.(Soya kıyması paketinin üzerinde tarif var, ayrıca vakit varsa yarım saat bekletmek daha iyi sonuç verecektir)

2- Patateslerin kabuğu soyulur ve patates yemeği yapacakmış şekilde tencereye konarak üstüne su ilavesi ile haşlanmaya bırakılır.

3- Mutfak robotu alınır ve önce iki dilim ekmek robottan geçirilir. Ekmekler kenara alınır. Robot içerisine soğan (dörde bölünmüş), maydanoz ve soyulmuş sarımsaklar ilave edilir ve ufalanmaları sağlanır. Ufalanan soğan ve diğerlerinin içerisine tekrar daha önce robottan geçirilen ekmekler katılır ve hepsinin karışarak birlikte ufalanması sağlanır. Kıyma, robotta hazırladığınız iç, şişen soya kıyması büyükçe bir kapta birleştirilir. İçine tuz, yumurta, kimyon ve karabiber ilave ederek iyice yoğrulur.

Rostonuz hazır. Ancak bu iki kilo olan rosto ikiye bölünerek diğer yarısı da daha sonra pişmek üzere dondurucuya ayrılır.

Patateslerin haşlanmasının ardından bir kaba alınır ve çatalla ezilir. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır.

Hazırladığımız rosto harcı bir fırın kabının içinde yassılaştırılır. İçine uzun bir formda patates harcı konur ve rosto harcı kenarlardan kaldırılarak yuvarlatılır. Görüntü uzun ve yuvarlak olacak. Dışta kıymalar ve içinde de patates harcı.

Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir. Fırından çıkartmadan önce pişip pişmediği konusunda kontrol etmekte her zaman fayda var. Çıkartılıp dilimler halinde servis yapılır.

Afiyet olsun.

http://www.Europey.com editörü

Hiç yorum yok: