27 Ağustos 2007 Pazartesi

Domatesli Şehriye Çorbası ve Domatesli Makarna

Hem Şehriye çorbası ve hem de Makarnayı neden aynı tarife yazdığımı şimdi tarifi verince daha iyi anlayacaksınız. Her ikisininde birbiriyle ilişkisi var. Biliyorsunuz çeşitvelezzet hem lezzetli hemde ekonomik tarifler sunuyor. Beni izlemeye devam edin...

Makarna Tarifi:

Malzemeler
1 paket makarna
bir büyük veya iki orta boy domates
iki çorba kaşığı sıvı yağ
2 tablet veya 1 yemek kaşığı etsu tablet
tuz, su

Önce bir tencereye su konur ve kaynamaya bırakılır (eğer su ısıtıcınız varsa onda kaynatmanız daha hızlı olacaktır) Kaynayan suya 2 paket veya bir çorba kaşığı etsu tablet ve yeterince tuz katılır. Kaynayan suya makarnalar ilave edilerek kaynamaya bırakılır.

Diğer tarafta ise domatesle rendelenir ve makarnanın pişmesi beklenir.

Domatesli Şehriye Çorbası

Malzemeler

3-4 adet yeşil sivri biber
iki büyük domates
bir çorba kaşığı sıvı yağ
su,tuz
Bir su bardağı tel şehriye
Biraz maydanoz

Bir tencereye yağ konur, orta hararetli ateşte biberler küçük doğranarak kavrulur. Biberler kavrulurken domatesler rendelenir. (Makarna için rendelediğiniz sıra çorba içinde rendelenir ki iki iş yapılmış olmasın)
Rendelenmiş domatesler kavrulan biberlerin üstüne ilave edilir ve iki - üç dakika pişirilir.

Siz çorbanın sosunu yaparken de makarnalar pişer. Kevgir alınır ve çorba tenceresinin üstüne konur. Makarnalar kevgire (süzgeç de diyebiliriz) boca edilir. Makarnanın etsulu suyu çorba olarak kaynamaya başladığında şehriyeler ilave edilir. Kevgirdeki makarnaların üzerine biraz soğuk su geçirilerek kenara konur.

Not: Eğer makarna suyu az olursa kaynamış su ilave edebilirsiniz.

Çorba pişerkende makarnanın sosu için tencereye yağ ve domatesler konur, rengi koyulaşana kadar yaklaşık 4 -5 dakika pişirilir. Kevgirdeki makarnalar sosun üstüne dökülür ve iyice sos makarnanın her yerine bulaşana kadar karıştırılır. Makarnanız hazır.

Siz makarna sosunu yaparken de çorbanız pişmiş olacaktır. Çorbanın altını kapattığınızda ince doğranmış maydanozunu da ilave edin. Tamamdır.

Hem çorbanız ve hem de nefis makarnanız hazır.

Pişirme süresi: Yarım saat
Yemeğin maliyeti: toplam 2.5 ila 3 YTL

Afiyet olsun.

http://www.europey.com editörü

Hiç yorum yok: