25 Ağustos 2007 Cumartesi

İşkembe Çorbası


Malzemeler



Marketten bir paket hazır işkembe (kolay ve pratik olduğu için)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

3 Çorba Kaşığı un

3 adet yumurta

Bir kase sirk

Bolca Sarımsak (sarımsağı ne kadar sevdiğinizle orantılı)

Limon, tuz, karabiber.



Marketten aldığınız hazır işkembeleri iyice yıkayın. Bu işkembe doğranmış ve hazır bir şekilde satılmaktadır. Sizin yapacağınız sadece pişirmeden önce yıkamak.

Bir tencereye bol su doldurun ve işkembeleri de içine katarak kaynamaya bırakın.

Tavsiye: Buişi sabahtan yapın ve mümkün olduğunca hafif ateşte birkaç saat yavaş yavaş pişmesine dikkat edin. (Yapabiliyorsanız, yok yapamıyorsanız düdüklü tencerede yarım saat-45 dakika da yetecektir)

Yumuşayan ve pişen işkembe tenceresini bir kenara alın. Bir başka kapta 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı unu kavurun, içine bir miktar işkembe çorbasının suyundan yavaş yavaş dökerek pütürlenmesini önleyip karıştırın.

Bulamaç olarak yaptığınız unlu karışımı tekrar işkembe tenceresine dökün ve karıştırın. Kaynatın, on dakika daha kaynatın.

Terbiyesi için ise yumurta ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı kaynayan çorbanın içine dökün. Bir dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın. Bir başka kapta dövdüğünüz sarımsakları, çorba biraz ılınınca içine katın. Kırmızı biber ve sirke ile servis yapın.

Afiyet olsun.

http://www.europey.com/ editöründen

Hiç yorum yok: