25 Ağustos 2007 Cumartesi

Fırında tavuk butları ve pilav


Malzemeler (Tavulk butları için)


Kişi sayısına göre but

Tuz


Butlar kişi sayısına göre alınarak pişirmeden önce yıkanır. Cam, ısıya dayanıklı kaba yerleştirilir. Üzerine tuz serpilerek 190 derece deki fırındaa pişmeye konur. Yaklaşık bir saat sonra, tavukların üstü kızarınca alınır.


Pilav için Malzemeler


3 su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı pilavlık prinç

tuz, toz etsu, su, yaarım küçük sana yağı kadar tereyağı


Arpa şehriyeler pembeleşinceye kadar tereyağındaa kavrulur. Daha sonra yıkanmış prinçler ilave edilir. Devamlı karıştırılarak prinçler ve şehriye bir takika boyunca kızartılır. tuz, bir yemek kaşığı toz etsu ve 6 su bardağı su ileve edilir, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Fırındaan çıkan pilaav, pişen taavukların tepsiden alıması ile tepsiye boca edilir ve yağınaa iyice bulaştırılır. Daha sonra tavuk ile beraaber afiyetle yenir.





Hiç yorum yok: