8 Nisan 2008 Salı

Muhallebili milföy bohçaları



Muhallebili milföy bohçaları
Muhallebi için750 gr. süt7 kaşık un10 kaşık şeker1 paket vanilya2 yumurta.Yumurta haricindeki tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişirirken devamlı karıştırarak topaklanması önlenir. Piştikten sonra çırpılmış iki yumurta da eklenerek bir taşım daha pişirilir ve ocaktan alınır.Milföy hamuru buzdolabından çıkartılarak yumuşaması sağlanır. Herbir kare hamur el yardımıyla bir miktar açılır ve içine muhallebiden konarak kenarlarından büzülür ve el yardımıyla yuvarlatılarak ters bir şekilde tepsiye konur. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkartılan yuvarlakların üstüne pudra şekeri serpilir ve afiyetle servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: