8 Nisan 2008 Salı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı
Muhallebili kadayıf tatlısıŞerbet için;4 su bardağı şekerBirkaç damla limon6 su bardağı suKarıştırılarak şerbet hazırlanır ve bir kenara konarak pişmesi beklenir.Muhallebi için6 su bardağı sütŞeker 2 su bardağıUn 6 kaşık2 kaşık nişastaPişmeye başlayınca iki adet çırpılmış yumurta ilave edilir.Bir büyük sana veya tere yağı eritilir. Tepsi yağlanır ve kadayıf elle açılarak bir kat yayılır. Üzerine bir kat muhallebi bolca konduktan sonra, ikinci kat kadayıf üzerine serilir. Daha sonra kalan daha önce eritilmiş yağ, kadayıfın üzerine dökülür. Kadayıf fırında orta sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirilir. Kadayıf fırından çıktıktan sonra şerbet kadayıfın üzerine dökülür. Soğuması beklenir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: